11 de juliol de 2025
L’organisme també s’està plantejant ampliar el sobreeixidor per incrementar encara més la seguretat en cas d’aiguats torrencials com els de la DANA. Entrevistem a Carlos Barbero, cap del Departament d’Infraestructures de Control i Regulació de l’ACA.
L’ACA informarà la població sobre el pla d’emergències a partir del setembre, amb el repartiment d'uns fulletons a les bústies i programant unes reunions obertes a la població. L'agència reafirma que la presa del Foix és segura i que les sirenes que està instal·lant són en compliment del Pla d'emergències i la normativa pròpia d'aquesta mena d'infraestructures. L’organisme també s’està plantejant ampliar el sobreeixidor per incrementar encara més la seguretat en cas d’aiguats torrencials com els de la DANA que va afectar el País Valencià.
Carlos Barbero, cap del Departament d’Infraestructures de Control i Regulació de l’ACA, ha respost els dubtes més comuns després de la instal·lació de diverses torres de sirenes acústiques a Cubelles. Ha explicat perquè s’instal·len aquestes sirenes o que la presa del Foix, malgrat la seva antiguitat, està controlada, mantinguda i és segura. De fet, per incrementar la seguretat, l’ACA ja estudia una ampliació del sobreeixidor.
El cap del Departament d’Infraestructures de Control i Regulació de l’ACA, Carlos Barbero, ha afegit que es faran unes proves al setembre i que es donarà més informació en uns fulletons i en unes reunions obertes a la població. A més, ha definit, encara que sigui una possibilitat molt remota, quin seria el pitjor escenari en què es podria trobar la presa, el riu i Cubelles.
Un cop es confirmi que l’obra d'instal·lació de tot el sistema d'emergències està acabada i a punt, l’ACA programarà simulacres en diferents nivells, interns i fins a mobilitzar els equips d'emergències i les autoritats locals.